mandag 6. februar 2012

Mads Østberg



Den 24 årige Mads Østberg også kjent som MadMads er en av Norges største rally håp på internasjonale arenaer. Selv med sin unge alder har Mads stor fartstid i motorsport og rally.

Allerede som tretten åring var Mads kartleser for sin far Morten Østberg og som seksten åring gjorde han selv debut i en Volvo 740 i ungdoms rally i Sverige med stor suksess. I 2006 gjorde han NM debut i en Subaru Impreza WRC og viste allerede da sitt store talent for og kjøre fort bil. I sin første sesong kjørte han inn til en sølvmedalje i NM. I 2007 skulle gullrekka komme, han vant NM for første gang og skulle også vinne de to neste årene 2008 og 2009. Han vant også NM i 2011 med en Ford Fiesta S2000.

Mads Østberg med sin gamle Volvo 740 i Sverige
Mads Østberg har også god erfaring fra internasjonale rallyer. Allerede i sin første sesong med sin Subaru Impreza kjørte han sitt første VM løp i Rally Sweden. I løpet av årene har Mads gjort en rekke gode plasseringer i internasjonale rallyer og blir sett på som en av dagens store rallystjerner.
Før 2011 sesongen var det mye snakk om hva Mads Østberg skulle gjøre. Det kom ett nytt reglement for WRC og Subaru hadde ingen bil som var tilpasset dette reglementet. Mads var en av de første til og teste en MINi Cooper Works WRC som er bygd av Prodrive, men på slutten av 2010 skulle Mads avslutte sitt samarbeid med Subaru/Prodrive da han gjorde en avtale med M-Sport og skulle kjøre en Ford Fiesta WRC i andre teamet Stobart i VM 2011. Mads gjorde en sensasjonell start i sin nye rallybil og ledet mye av Rally Sweden. På fredagen vant Mads flere fartsetapper og hadde over ett halvminutt ned til andreplassen. På lørdagens fartetapper skulle Mads starte som nummer en på veien noe som ikke er noen fordel, men han gjorde sakene sine bra og lå bare 7,4 sekunder bak Mikko Hirvonen etter dag to. På Rally Swedens siste dag ville Mads ta igjen Hirvonen og gjorde ett tappert forsøk og lå bare 4,9 sekunder bak før den siste etappen Gustavsfors. Dessverre var 4,9 sekunder litt for mye på den bare 4,16km lange etappen og Mads kjørte inn til en andre plass i Rally Sweden bare 6,5 sekunder bak Hirvonen. Mads gjorde flere gode plasseringer iløpet av sesongen og avsluttet i Wales på samme måte som han startet sesongen med en andreplass bak Jari-Matti Latvala.

Mads Østberg i Finland 2011
I år skal Mads kjøre for sitt eget team Adapta Motorsport noe vi tror kan bli en veldig god satsning. Han skal kjøre 11 av ialt 13 VM runder, men prøver og få til ett budsjett til og også kjøre Rally New Zealand

Det er ingen tvil om at Mads har tatt store steg de siste årene og har nå etablert seg blant de store stjernene i rally VM. Han er eksepsjonelt bra til og kjøre rally, men har også blitt en media yndling med sitt alltid gode humør og bra humor. Vi håper og tror Mads i 2012 kan gjøre det så bra at ett eventuelt betal sete kan stå klart i 2013.

Bilen Mads Østberg skal kjøre i 2012

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar