tirsdag 7. februar 2012

Marius Aasen - Kommende stjerne


Marius Aasen er bare 20år men har allerede etablert seg i toppen av norsk rally. I 2009 vant han prisen Bilsportstalentet noe som er den gjeveste prisen og vinne for unge talenter.

Som de aller fleste i dagens motorsport startet Marius sin karriere i gokart 2001, hvor han herjet rundt på diverse baner rundt om i Norge. Som seksten åring i 2008 tok Marius steget opp for og kjøre rally i ungdomsklassen i sin velbygde Renault Clio Sport. I løpet av sine to sesonger i ungdomsklassen tok Marius en rekke seire og folk begynte å få øynene opp for unggutten fra Hønefoss. Det resulterte i at Marius ble plukket ut til den mest prestisjefylte talent konkurransen Bilsporttalentet hvor han tilslutt stakk av med seiren. Ikke nok med det ble han også overasket med overrekkelse av en Subaru Impreza Cup bil under utdelingen.

Marius startet sin karriere i gokart. Her under BIG Prize på Trøgstad
I 2010 var det klart at Marius skulle ta steget opp i klassen GRN og kjøre den nye etablerte Subaru Cupen. Med dispensasjon ettersom han ikke var fylt atten år skulle han debutere i Subaruen på Sigdals rallyet, men dessverre skulle debuten ende i brøytekanten på SS4 hvor han måtte måke seg ut for og fortsette. 2010 sesongen ble mye som en læresesong for unge Aasen, men han gjorde flere gode plasseringen og endte tilslutt seks i NM og som nummer fire i Subaru cupen.
2011 var sesongen hvor Marius virkelig skulle vise seg fram. Med flere pallplasseringer og en rekke god kjøring kunne Marius innkassere seieren i Subaru cupen og ble tilslutt nummer fem totalt i NM sammendraget. Det ble også klart på slutten av sesongen at Marius skulle ta steget opp enda en bil klasse og gikk til innkjøp av Mads Østberg sin NM vinner bil, en Ford Fiesta S2000.

Marius satser friskt på skogen
2012 er blir derfor ett vendepunkt i Marius sin karierre, for første gang kjører han på papiret en skikkelig fullrigga rallybil. Sesongen startet dessverre ikke på den måten han hadde ønsket. På Mountain Rally slet han innledningsvis med intercom problemer før han på SS4 måtte si takk for seg med en defekt vannpumpe.
Under årets andre NM runde skulle ting gå helt annerledes. Med flere mil bak rattet i sin Ford Fiesta S2000 så det virkelig ut som Marius hadde funnet god følelsen og kunne innkassere sin første pallplassering totalt i en NM runde. 
Det store høydepunktet så langt i karrieren kommer nok antageligvis til helgen under Rally Sweden hvor han skal lose sin Ford Fiesta igjennom vanskelige vinterveier både i Norge og Sverige. Han skal nå få måle kreftene med de storeguttene i SWRC og vi tror at Marius kan overraske iløpet av helgen. Det er ingen tvil om at Marius har funnet en god følelse i bilen det viste seg også under Rally Finnskog hvor han var nærmere de beste og hvor han også var raskere en Andreas Mikkelsen og PG Andersson på en av etappene. 

Det er ingen tvil om at Marius er ett stort talent og han har mange år framfor seg. Med det riktige støtteapparatet han har rundt seg og den tøffe innstillingen er vi sikre på at Marius kan nå langt både nasjonalt og internasjonalt. Tiden får vise, men ha øynene opp for denne unggutten.

Marius Aasen i sin Ford Fiesta S2000
Foto: Magnus Bekkengen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar