søndag 5. februar 2012

Rally Finnskog - Mikko Hirvonen vinner.

Mikko Hirvonen vinner Rally Finnskog
Denne helgen ble Rally Finnskog kjørt og det var stor spenning før løpet om fighten mellom Mikko Hirvonen og Mads Østberg. I bitende kulde hvor gradestokken viste hele 34 minusgrader skulle sjåførene kjøre åtte fartsetapper delt på 116,72 km. Solen skinte og selv om det var kaldt skulle det bli en flott dag på skogen.

Mikko Hirvonen viste tidlig at det var han som skulle slå's på Finnskog denne helgen. Han vant dagens fire første etapper og ledet med 24,7 sekunder til andremann Henning Solberg. 
Det skulle vise seg at det ikke var noen fordel og starte bak på Finnskog. Pågrunn av den sprengende kulden, solen og de vindstille forholdene ble snøføyk liggende i luften lenge. Dette skulle Mads Østberg erfare og på SS3 tapte han hele 26,2 sekunder. Alikevel viste Mads Østberg virkelig VM fart i løpet av dagen og pustet Mikko i nakken på flere av prøvene før han vant SS5, SS6 og SS8. En annen som viste stor fart var Henning Solberg som kjørte en over ti år gammel Mitsubishi Lancer EVO 6,5. Dette er en bil som er langt bak i teknologien i forhold til dagens WRC biler og skal egentlig ikke henge med, men det skal sies at Henning Solberg ikke kjørte på VM dekkene som er mye smalere og har derfor fordel av bedre feste. Alikevel skal vi ikke ta bort prestasjonen av og bli nummer to på Finnskog. 
Mads Østberg måtte tilslutt ta til takke med en tredjeplass på Finnskog. Han pustet Mikko i nakken etter dagens to første etapper, men på SS3 tapte han mye og falt tilbake. Mads skal alikevel være fornøyd. De prøvene han ikke slet med sikt og andre uforutsette ting holdt han så absolutt tempoet til Mikko Hirvonen, ett tempo vi mener skal holde til en pallplass i Rally Sweden.
Eyvind Brynildsen kjørte sitt første løp i en WRC bil. Med få mil i bilen gjorde Eyvind ett godkjent løp og gjorde det han sa på forhånd.
Mads Østberg viste VM tempo
Foto: Glenn W.Olsen, NMST.NO
 I S2000 var det tilslutt PG Andersson som skulle være raskest foran Andreas Mikkelsen. Andreas viste ett utrolig høyt tempo og holdt nesten følge med WRC bilene på noen av etappene. På SS7 ble det en punktering, men en god gjennomkjøring før Rally Sweden. Marius Aasen viste også lovende takter og holdt tildels følge med VM sjåførene på noen av etappene. Dessverre skulle tre punkteringer ødelegge slutt resultatet, men se opp for Marius Aasen, han begynner virkelig og finne farten i sin Ford Fiesta.

Anders Grøndal i sin Subaru Impreza Cup bil kjørte fort på Finnskog og syntes det endelig var morro og kjøre rally igjen. Han ble nummer sju totalt og vi håper han kan ta med seg denne godfølelsen til Rally Sweden neste helg.

Marius Aasen begynner og finne god følelsen i sin Fiesta
Foto: Glenn W.Olsen, NMST.NO
Til neste helg starter Rally Sweden som er et av høydepunktene for de skandinaviske sjåførene. Norge har vinner kandidater i alle klasser og det bygges opp til og bli en flott rally helg!
Rallyrykter følger hver etappe hele helgen og vi vil også ha en podcast før og etter løpet, så følg med framover!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar