fredag 3. februar 2012

Rally Finnskog - en siste test før Rally Sverige


Til helgen går KNA Rally Finnskog av stabelen, og flere førere bruker dette som en siste test før den andre WRC-runden i Sverige. Mikko Hirvonen, Craig Breen, og PG Andersson er noen av de kjente utenlandske sjåførene som stiller til start førstkommende lørdag. Det er også flere Norske som kommer, Mads Østberg, Henning Solberg, Eyvind Brynildsen, Andreas Mikkelsen og Marius Aasen er vel de største navnene fra Norge.
Siste nytt om Østberg er at han mangler deler til sin WRC bil, og måtte under Torsdagens test låne bilen til Eyvind for å få testet. Mads venter på deler fra M-Sport, og regner med å bli klar.
Den store spenningen ligger helt klart i hvordan tempoet til Østberg (hvis han stiller til start i en WRC bil) og Brynildsen er i forhold til Citroën sin andre-sjåfør Mikko Hirvonen, kun dager før Rally Sverige. Mads fortalte under Torsdagens pressekonferanse at målet helt klart var å slå Hirvonen under Finnskog, noe han burde gjøre mente han hvis han skulle vinne i Sverige.
Henning Solberg sliter med å få på plass WRC-satsingen for i år, da det virker som at hovedsponsoren Go Fast! har trukket seg allerede, men han kan fortelle at ting begynner å falle på plass og ting ser lysere ut. Henning Stiller til start i Finnskog med en Mitsubishi Lancer Evo 6,5 WRC, en bil tidligere kjørt av Tommi Mäkinen, bilen han vant Rally Sverige med helt tilbake i 2001. Dette er en bil Henning kjenner godt, han kjørte denne bilen i 2003 sesongen i NM. Selvom bilen burde stått pent pusset på et museum, så kan det bli moro å se hvordan Henning klarer seg i Finnskog.

I S2000 klassen er ingenting avgjort på forhånd, Mikkelsen og Andersson er favoritter på papiret.
Svenske PG Andersson har ikke kjørt sin Proton på snø tidligere, dette blir det første løpet, men han er veldig rask på snø og ledet 2011 versjonen av Rally Sverige etter den aller første etappen i WRC.
Andreas Mikkelsen kunne fortelle etter Mountain Rally at han ikke var fornøyd med oppsettet på sin Skoda Fabia, og kan nok kjøre enda fortere enn hva han gjorde der. Fighten mellom ungguttene Breen og Aasen kan også bli en "rysare", da ingen av de har mye erfaring med S2000 på snø fra tidligere.
Breen har kjørt en del S2000, men veldig lite på snø. Aasen har kjørt en del på snø, men lite S2000.

Det som kanskje overasker meg mest med startlisten er å se at Pontus Tidemann er påmeldt i en Skoda Fabia R2! Pontus skal kjøre en Fabia S2000 under Rally Sverige, da er det merkelig å bruke det siste løpet som er før Sverige på å kjøre en annen bil. En teori jeg har gjort meg opp selv som muligens kan stemme, det er at den bilen Mikkelsen bruker i Finnskog er den Pontus skal bruke i Sverige. Begge kjører under EVEN Rally, og de har ihvertfall  meg bekjent bare en Fabia S2000. Anders Kjær gjør et ørlite comeback i rallyløypa med en Twingo R2, som er eid av Fausko. Kjær har tidligere i denne sesongen vært kartleser for Petter Rolfsen i en Fiesta R2, så han har litt kjennskap til R2 bilene. Han får ihvertfall målt seg skikkelig mot Tidemann, som ikke akkurat er noen sinke ute på etappene.

Pontus Tidemann med en Skoda Fabia S2000 tidligere i år.

Vi skal prøve så godt det er mulig å oppdatere med tider fra løpet, og muligens noen intervjuer fra serviceplass også. Følg med!

5 kommentarer:

  1. Rart petter og jari ikke er med, tester de en annen plass, noen som vet?

    SvarSlett
  2. Ryktene sier at de tester i Finland, men vet ikke noe helt sikkert.

    SvarSlett
  3. Mäkkinen vant ikke med bilen i 2001 men dro langt til skogs på inner'n. Petter og Jari tester i Østersund, Sverige.

    SvarSlett
  4. Hvis dette er feil, så beklager vi feilinformasjonen. Informasjonen er hentet herfra: http://www.norsk-rally.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8191:henning-solberg-kjorer-finnskog-med-ex-maekinen-mitsubishi

    SvarSlett