torsdag 2. februar 2012

Pressekonferanse Ford WRT

Fv: Petter Solberg, Malcom Wilson, Mads Øsbterg, Eyvind Brynildsen
Et stort pressekorps var møt opp når Ford World Rally Team sammen med Ford Norge hadde invitert til pressekonferanse med tre av våre store norske håp i Rally Sweden. Ford stiller med mange biler i Rally Sweden og tre av dem skal våre norske rally stjerner ratte.
Petter Solberg, Mads Østberg og Eyvind Brynildsen var tilstede sammen med Ford World Rally teamsjef Malcolm Wilson. Henning Solberg var dessverre ikke tilstede da han enda ikke har sikret budsjett til kjøring i Rally Sweden og de resterende WRC rundene som skrevet i sist innlegg.

Malcom var glad for å være tilbake på Norsk jord
Malcolm Wilson er tydelig fornøyd med og ha Petter Solberg i teamet og ser virkelig fram i mot årets sesong med ett så sterkt team som Petter Solberg og Jari-Matti Latvala utgjør.
Petter Solberg har enorm erfaring etter sine år i rallysirkuset og ikke minst etter de tre siste sesongene han har fungert som teamsjef for sitt eget team, derfor mente Malcolm Wilson at Petter har mye og tilby hele Ford teamet. Han var også imponert over innsatsen Petter gjorde under Rally Monte Carlo hvor erfaringen virkelig skinte fram hvor han kanskje ikke kjørte maks av hva han kunne, men kjørte kontrollert og riktig. Nå har Petter fått en enkel arbeidsoppgave av Ford og kun tenke på kjøringen og ikke alt det han har måtte tenke på de siste tre årene.


Petter fortalte at han om dagen er fullt konsentrert om bilkjøring, men han jobber fortsatt med ting fra fjoråret. Mye utstyr står igjen etter tre år med egen privatteam.
Som sagt i ett intervju med oss fortalte han at det er lenge siden han kunne sitte og kose seg med å kjøre bil sånn som han gjorde under Monte Carlo og måtte helt tilbake til Rally Sweden 2005 for og huske den samme følelsen. Nå ser han fram imot Rally Sweden hvor det går seks etapper på norskjord og ikke minst Mitandersfors som passerer hus døra på herregården han eier, målet er en pallplass for Petter Solberg.

Tilstede var også Adapta Motorsport med Mads Østberg og Eyvind Brynildsen. Mads Østberg er jo som kjent Ford sjåfør og kjørte i andre teamet til Ford i fjor. I fjor gjorde han er brak start på sesongen hvor han lenge ledet Rally Sweden og tilslutt ble nummer to bare 6,5 sekunder bak Hirvonen. I år håper han på og gjenta bragden og også gjøre en bedre sesong en hva han gjorde i fjor. Til helgen stiller han tilstart i Rally Finnskog hvor også Citroen sjåfør Mikko Hirvonen stiller til start. Rally Finnskog blir en siste løps test før Rally Sweden og målet var og slå finnen før det braker løs.
Han kunne også fortelle at planen var og kjøre elleve WRC runder iår og det jobbes fortsatt med og få inn budsjett til Rally New Zealand. Han vil også antagelig stille til start i tre NM runder til denne sesongen om alt går etter planen.

Eyvind Brynildsen er kjent for de fleste i klassene GRN og SWRC. Vi var så heldig å få ett intervju med Eyvind før i uken og han kunne fortelle det samme på pressekonferansen. Eyvind som har omtrent like mange VM starter som Mads Østberg og vil for første gang kjøre løp i en WRC bil til helgen under Rally Finnskog. Målet til Eyvind Brynildsen er og bli kjent med bilen under Rally Finnskog før han starter i Rally Sweden neste uke. I Rally Sweden skal han ta steg for steg og ta en etappe av gangen for å ta med seg erfaring og ikke minst komme igjennom Rally Sweden. Det jobbes også hardt med og få til ett budsjett hvor han kan kjøre to WRC runder til i Fiestaen, ett på asfalt og ett på grus.

1 kommentar:

  1. Personlig tror jeg Henning Solberg ikke er god nok for dette nivået,burde trekke seg tilbake å la de yngre fremadstormende få overta.

    SvarSlett